Морська блокада всього Криму неможлива, - Джемілєв

Національний лідер кримських татар, один з ініціаторів громадської акції по блокаді анексованого Росією Криму Мустафа Джемілєв вважає, що заявлена раніше координатором акції Лєнуром Іслямовим морська блокада всього Криму неможлива

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Крим.Реалії.

"По-перше, морська блокада всього Криму – це неможливо, для цього потрібно мати військові кораблі, і, напевно, це може здійснити лише НАТО, якщо буде відповідне рішення", – сказав Джемілєв.

Він зазначив, що мова йшла про жорсткий контроль тієї продукції, яка, за його інформацією, на баржах йде контрабандним шляхом через нейтральні води.

 "Йшлося про 3-4 проекти, як це можна здійснити. Мені вони видаються не зовсім реальними, але, тим не менш, вони є", – додав Джемілєв. 

Він також зазначив, що ініціатори блокади прагнуть зробити життя на півострові "максимально дискомфортним для окупантів".

Раніше повідомлялося, що координатор акції з блокади Криму, віце-президент Всесвітнього конгресу кримських татар Ленур Іслямов прогнозує старт морської блокади Криму наприкінці 2015 – на початку 2016 року.