Полторак призначив командувача Силами спеціальних операцій

Генерал-майор Ігор Луньов призначений командувачем Сил спеціальних операцій при Збройних Силах України

Про це в інтерв'ю Військовому телебаченню України повідомив начальник Генштабу - головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко, передає Еспресо.TV.

Муженко зазначив, що у майбутньому командуванню Сил спеціальних операцій буде підпорядковано центри інформаційно-психологічних операцій.

Начальник Генштабу визнав, що щодо інформаційно-психологічних операцій проблема існує, але, за його словами, "вже проглядається систематизоване задіяння таких підрозділів".

"Є багато роботи з набуття здатності цим командуванням (сил спеціальних операцій. - Ред.) щодо управління відповідними військовими частинами", - додав Муженко.

Він також розповів, що на посаду командувача було три кандидатури.

"На Вищій атестаційній комісії Міноборони було вже два кандидати - генерал-майор Ігор Луньов і полковник Сергій Кривонос. Один за станом здоров'я не зміг бути присутнім і, в принципі, не розглядався через його, скажімо так, суб'єктивну оцінку своїх можливостей і перспектив", - пояснив головнокомандувач ЗСУ.

Він наголосив, що основним кандидатом комісія визначила Луньова, який вже призначений наказом міністра оборони Степана Полторака на цю посаду.