Вчені виявили у немовлят суперздібності, що з віком зникають

Учені виявили, що шестимісячні немовлята володіють деякими навичками, які зникають одночасно з дорослішанням

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Science News.

Дослідники з'ясували, що шестимісячні немовлята легко можуть виявити відмінності між мордочками двох схожих мавп. Починаючи з 9-місячного віку, дитина ці відмінності побачити вже не здатна. Також, за даними дослідження, трьох- і чотиримісячні немовлята можуть помічати незначні зміни у освітленні кімнати, які дорослі розпізнати не можуть.

Ще однією "надздібністю" немовлят є їхні навички в сприйнятті різних мов. Згідно з дослідженнями вчених з Університету Британської Колумбії, шести- і семимісячні немовлята з англомовних сімей могли сприймати нюанси мови хінді. Приміром, вони могли розрізнити різницю між двома схожими, але з різним значенням звуками "та", яке визначається положенням язика в роті під час вимови. Дорослі різницю вже не помічають.

Проте у немовлят не змогли знайти те, що вчені називають "помилками сприйняття". Йдеться про відомі фізіологічні трюки, коли людина, особливим чином перехрестивши руки, не може точно сказати, до якої саме з його рук доторкнулися. Чотиримісячні немовлята, ясна річ, сказати теж не могли, проте їхня реакція під час експериментів повністю переконала вчених у тому, що сприйняття дітей абсолютно точне.