У штаб-квартирі ООН стартує виставка українського мистецтва

Сьогодні в Нью-Йорку відкривається виставка Ukraine EXISTS, присвячена війні на Донбасі та сучасному українському мистецтву

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Ukraine EXISTS має розказати світовій спільноті правду про війну на сході України та популяризувати вітчизняне мистецтво. Проект підтримали МЗС України та Місія України при ООН. Його ініціаторами стали учасники команди благодійного фонду "Вільні UA": Тарас Тополя, Руслан Горовий, Аліна Гаєва, Сергій Вусик, Катя Нечаєва та інші.

Перша частина Ukraine EXISTS буде представлена експозицією "Сучасне українське мистецтво", до якої увійшли роботи  16 художників, серед яких: Руслан Колмиков, Богдан Кухарський, Юра Єфанов, Андрій Єрмоленко, Аліна Гаєва, Лесь Панчишин.

Друга частина проекту "Донбас. Війна" продемонструє документальні фотографії та відео, зроблені на сході України. В експозиції будуть представлені роботи творчої групи Babilon-13, Микити Звілінського, Костянтина Ревуцького, Руслана Горового, Євгена Власова та інших.

"Основний посил запрограмований у самій назві Ukraine EXISTS – Україна існує, Україна Є! У стінах ООН ми хочемо показати, що попри війну, попри ту складну сторінку історії, яку ми всі переживаємо, країна вистояла, і навіть більше – продовжує розвиватися і зростати. Ми робимо щось схоже на контрастний душ. Частина виставки – чесні факти про війну на Донбасі, досить відверті і непрості для сприйняття, але дуже важливі для розуміння справжньої ситуації на Донбасі. Документальна частина складатиметься з документальних відеофільмів про війну на сході. Також представимо фільм “Укропи Донбасу” Руслана Горового. Покажемо роботи Вікторії Івлєвої. Інша частина – мистецька, де ми продемонструємо роботи сучасних українських художників", - розповів Тополя в інтерв'ю Еспресо.TV.

Куратор виставки також зазначив, що особливістю експозиції буде і її цільова аудиторія. "Це міжнародні журналісти, посли, дипломати, міністри, головні особи світової геополітики. Виставка буде представлена в приміщенні ООН у Нью-Йорку в лобі та коридорі головного службового входу для диппредставництв і місій країн, що має назву Delegates Entrance", - підкреслив він.