В Одесі за три тижні від грипу померли 15 людей

В Одесі 15 людей померли від грипу та ускладнень після нього (пневмонії) в період з 23 грудня 2015 року по 12 січня 2016 року

Про це повідомив у ході брифінгу директор департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Ігор Шпак, передає Еспресо.TV з посиланням на Український тиждень.

За його словами, безпосередньо від грипу померли 11 чоловік. Більшість загиблих - чоловіки 40-55 років, які пізно звернулися по допомогу. Дітей серед загиблих немає.

За цей же період медики зафіксували 378 хворих, з яких у 122 виявлено вірус т.зв. "каліфорнійського грипу". Наразі пройшли лікування і лікуються понад 260 одеситів.

Для запобігання розвитку епідемії Одеська міськрада створила координаційний штаб. За підсумками засідання штабу міськвлада Одеси виділили 3 млн. грн. на закупівлю необхідних ліків та обладнання для лікування хворих на грип та його ускладненнями, що знаходяться в стаціонарах.

Разом з тим експерти відзначають зниження темпів зростання захворюваності.

У свою чергу Головне управління Держсанепідслужби в Одеській області уточнює, що за даними моніторингу вірусологічних досліджень, серед населення спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу А і В.

"Обстежено 378 хворих на грип та ГРВІ, в 128-ми випадках виділено вірус грипу, у тому числі в 122 -х - А / H1 - пандемічний, в 5-ти - А / H3-сезонний, в одному - грип В", - йдеться в повідомленні.