МОЗ домовилося про термінове постачання в Україну препаратів проти грипу

Міністерство охорони здоров'я України домовилося з виробниками лікарських засобів "Таміфлю" - компанією ТОВ "Рош Україна" і "Реленца" (Zanamivir) - компанією ТОВ "ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна" щодо термінових поставок в Україну цих препаратів проти грипу

Як повідомила у вівторок прес-служба МОЗ, компанія "Рош Україна" готова здійснити поставку 5 тис. упаковок "Таміфлю" протягом двох тижнів в міжнародній упаковці, і протягом 8-9 тижнів у дозволеній україномовній упаковці, передає Еспресо.TV із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За інформацією ТОВ "ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна", лікарський засіб "Реленца" буде в аптечній мережі та на складах дистриб'юторів з 18 січня 2016 року в кількості 1 тис. 124 упаковок.

Крім того, МОЗ України провів переговори з урядом Литви про надання Україні в якості гуманітарної допомоги 2 тис. 443 упаковки препарату "Таміфлю" і 27 тис. 645 упаковок "Реленца", які мають надійти також протягом 2-3 тижнів.

Читайте також: Як захистити дитину від грипу під час карантину.

"Мінздравом України будуть вжиті всі необхідні заходи щодо забезпечення зазначеними лікарськими засобами, як медичних установ, так і аптечної мережі" - йдеться в повідомленні.

Як повідомили 19 січня в Аптечній професійній асоціації України (АПАУ), в аптеках України достатньо противірусних та протигрипозних препаратів.