Російського олімпійського чемпіона погнали з легкої атлетики

Олімпійський чемпіон-2014 Олексій Негодайло разом з 12-ма іншими російськими бобслеїстами включений до списку спортсменів, яким заборонено виступати на всіх міжнародних легкоатлетичних змаганнях

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

Негодайло входив до розширеного складу збірної Росії з легкої атлетики до 2011 року. І в разі повернення в легку атлетику з бобслею не зможе виступати на міжнародних змаганнях з цього виду спорту

Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) після призупинення членства у Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) визначила список спортсменів, яким тимчасово заборонено брати участь у будь-яких міжнародних змаганнях. Цей документ, надісланий до IAAF, був складений на основі списку членів збірної Росії з легкої атлетики різних років всіх вікових груп, а також на основі бази даних IAAF.

У цьому списку опинилися і 13 бобслеїстів збірної Росії, які до переходу в цей вид спорту досягли певних успіхів на легкоатлетичному терені. Разом з олімпійським чемпіоном 2014 року в змаганнях екіпажів-четвірок Негодайло, який раніше спеціалізувався в спринтерському бігу, в список потрапили учасниці Ігор-2014 в Сочі Надія Палеєва і Надія Сергеєва, чий екіпаж посів тоді 16-е місце.

Отримав заборону на участь у міжнародних легкоатлетичних змаганнях і срібний призер чемпіонату світу-2013 в четвірках Максим Мокроусов. Також в заборонений список IAAF увійшли бобслеїсти основного складу російської команди - Євгенія Соловйова, Христина Марухленко, Марія Сєркова, Кирило Сухарєв, Ільфат Садеєв, Данило Коваленко, Михайло Мордасов, Юлія Біломістних і Юлія Шокшуєва.