Колумбію та Сальвадор охопила епідемія невиліковного вірусу Зіка, який переносять комарі

Влада кількох країн Латинської Америки попросила своїх жителів відкласти народження дітей через епідемію вірусу Зіка

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

Влада Сальвадора попросила жінок відкласти вагітність на два роки до 2018 року. Вже вагітним жінкам радять не виходити на вулицю, щоб не підхопити вірус.

Влада Колумбії попросила своїх жителів відкласти вагітність на шість-вісім місяців через вірус. Також жителям країни радять уникати місць, де знаходиться стояча вода і мешкають комарі.

За даними місцевого видання MercoPress, в Колумбії вже 13 500 чоловік інфіковано вірусом, який переносять комарі. Серед заражених - 560 вагітних жінок.

За словами міністра охорони здоров'я країни, число інфікованих може зрости до 600-700 тисяч. Колумбія знаходиться на другому місці за кількістю інфікованих після Бразилії.

У Сальвадорі, за даними місцевого міністерства охорони здоров'я, в 96 випадках підозрюють, що вагітні жінки заражені вірусом Зіка.

Вірус призводить до того, що у матерів, заражених ним, народжуються діти з мікроенцефалією - у дитини не розвивається голова. В результаті діти залишаються інвалідами або вмирають.

У Колумбії вже народжена одна дитина з цією вадою розвитку. У Бразилії кількість випадків захворювання мікроенцефалією досягло майже чотирьох тисяч.

Центр з контролю і запобігання захворюванням США минулого тижня порадив вагітним жінкам не їздити в 14 країн Латинської Америки, де спостерігаються спалахи вірусу.

Наразі вірус Зіка залишається невиліковним. Вперше спалах вірусу Зіка був зафіксований в 1947 році в Африці. До минулого року про випадки захворювання вірусом в країнах Латинської Америки не повідомлялося.