Суд звільнив екс-терориста "ДНР", який здався ЗСУ

Краматорський міський суд звільнив від відповідальності "денеерівця", який самостійно здався українським ЗСУ

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури, передає Еспресо.TV.

Правоохоронцями було встановлено, що мешканець міста Ясинувата Донецької області у червні 2014 року вступив до лав терористичної організації "ДНР", де брав участь в озброєній караульній службі з охорони об’єктів інфраструктури у місті Слов’янськ та забезпечував контрольно-пропускний режим на блокпостах.

У липні 2014 року "денеерівець" став так званим заступником командира інженерного підрозділу, що здійснював фортифікаційні роботи у Шахтарському районі. 

Повідомляється, що продовжуючи свою злочинну діяльність, чоловік склав присягу "ДНР", отримав військовий квиток та був призначений командиром одного з відділень так званого "Міністерства оборони ДНР". Однак, у жовтні 2015 року, розчарувавшись в діяльності терористичної організації, вийшов до блокпосту ЗСУ та здався військовослужбовцям. 

У ході досудового розслідування громадянин сприяв розкриттю злочинів, вчинених терористами. Враховуючи той факт, що чоловік здався правоохоронцям та зізнався у скоєнні злочинів, ухвалою Краматорського міського суду його було звільнено від кримінальної відповідальності.