Американці вимагають перешерстити абсолютно всіх російських чемпіонів

Американські спортсмени-олімпійці закликали Міжнародний олімпійський комітет (МОК) і Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) розслідувати випадки вживання допінгу російськими спортсменами не тільки в легкій атлетиці, а й у всіх видах спорту

Про це пише агентство Associated Press, повідомляє Еспресо.TV.

Агентство посилається на текст листа, що потрапив у його розпорядження і написаний від імені членів олімпійської збірної США на адресу президента МОК Томаса Баха і глави ВАДА Крейга Ріді.

Як йдеться в листі, підписаному президентом консультаційної ради Національного олімпійського комітету США Сарою Конрад, у той час як міжнародним спортивним федераціям необхідно провести власні розслідування випадків вживання допінг-речовин, ВАДА і МОК повинні взяти на себе провідну роль з метою переконатися, що всі види спорту в Росії перевірені.

"З урахуванням виявлених свідоцтв державної підтримки вживання допінгу у всьому російському спорті, корумпованої і неефективної системи перевірок (спортсменів), ризику для життів атлетів, зараз настав найкращий момент для проведення всебічного розслідування", - йдеться в листі.

Там також вказується, що розслідування має бути проведено не тільки відносно легкої атлетики. Як вказала Конрад, на її думку, з представленої доповіді незалежної комісії ВАДА очевидно, що корупція була повсюдна і зачіпала не тільки один вид спорту.