Пєсков не зрозумів, про що був фільм "Таємні статки Путіна"

Прес-секретар російського президента просить роз'яснити заяви керівництва США про корумпованість Путіна, які прозвучали після виходу фільму BBC "Таємні статки Путіна"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК.

Прес-секретар російського президента вважає, що слова про корумпованість Путіна, які пролунали з вуст вищого керівництва США – це особиста образа. За словами Дмитра Пєскова, якби він припустився подібної образи на адресу президента США, його б звільнили.

"Ми бачили, як він збагачує своїх друзів, своїх найближчих соратників, та маргіналізував тих, кого він не вважав друзями, використовуючи державні активи. Чи це енергетичне багатство, чи інші державні контракти, він спрямовує їх тим, хто, як він вірить, служитиме йому, та виключає тих, хто не робитиме цього. Для мене це картина корупції", - сказав високопосадовець.

У четвер, 28 січня, вислів Шубіна прокоментували в Білому домі. За словами офіційного представника Джоша Ернеста, заява Мінфіну США про корумпованість Путіна "найкращим чином" відображає позицію адміністрації президента США.

"Ми вважаємо цю заяву обурливою і образливою. Ми будемо чекати якихось подальших роз'яснень з боку вищого керівництва США. Ми потребуємо подальших заяв, тому що подібна заява абсолютно безпрецедентна", - сказав Пєсков.

Він додав, що на підставі цих слів у Кремлі зробили висновок, що "за океаном почалася підготовка до наших виборів". Президентські вибори в Росії мають відбутися 2018 року.

Колишній голова Держкомітету РФ з питань керування держмайном та екс-заступник прем'єр-міністра Альфред Кох написав у своєму блозі з цього приводу, що насправді це Пєсков тепер має пояснювати "що й до чого". "Ви ж справу не з дурниками маєте", - зазначив він.

 

Читайте також: Ховайте гроші, пане Путін!