Гільдія кіноакторів США назвала Ді Капріо найкращим актором року

Гільдія кіноакторів США (Screen Actors Guild Award, SAG) назвала найкращим актором року Леонардо Ді Капріо за головну роль у стрічці "Легенда Г'ю Гласса"

Брі Ларсон отримала нагороду в категорії "Найкраща актриса" за головну роль у картині "Кімната". Про це повідомляється на сайті премії, передає Еспресо.TV.

Нагорода за кращий акторський склад присуджена стрічці режисера Томаса Маккарті "У центрі уваги". При цьому актори, якф отримали колективну нагороду, не були удостоєні SAG Award в особистих номінаціях.

Кращими виконавцями другого плану актори назвали Ідріса Ельбу за роботу в картині "Безрідні звірі" і Алісию Вікандер за роль вчителя у фільмі "Дівчина з Данії".

Приз в номінації "Кращий акторський склад драматичного серіалу" журі втретє віддало "Абатство Даунтон". За кращий комедійний склад актори також знову відзначили серіал "Помаранчевий - хіт сезону".

Гільдія кіноакторів США об'єднує більше 100 000 осіб, кожен з членів може взяти участь у голосуванні щодо номінантів, імена яких визначаються в грудні кожного року. Премія вручається з 1995 року і входить до числа найпрестижніших нагород у світі кіно. Крім премій за кращі індивідуальні ролі, Гільдія присуджує нагороди за кращий акторський і каскадерські склади, а також спеціальну премію за внесок у кінематограф.