У поліції розповіли подробиці погоні, під час якої застрелили людину

У поліції розповіли подробиці нічної погоні Києвом, під час якої застрелили людину

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу Нацполіції.

За словами начальника Управління патрульної поліції Києва Юрія Зозулі, патрульні поліцейські побачили молодих людей, які після вживання алкоголю сіли до автомобіля та поїхали. 

 "Водій і пасажири викинули пляшки через вікна та почали рух від патрульних. Патрульні почали переслідування", - сказав Юрій Зозуля.

За його словами, порушники не реагували на жодні вказівки патрульних і грубо порушували правила дорожнього руху, створюючи серйозну загрозу, -  зазначив начальник Управління.

Переслідування відбувалось з Солом’янського району через Шевченківський район, Святошинський район до Голосіїва. При під’їзді з проспекту перемоги на Кільцеву патрульні після декількох попереджень відкрили попереджувальний вогонь згідно зі статтею 46 Закону України "Про національну поліцію".

"Патрульні відкрили вогонь, щоб зупинити автомобіль шляхом пошкодження. Відкрили вогонь по колесах. На це водій ніяк не відреагував і продовжив тікати", - сказав начальник патрульної поліції Києва.

Згодом авто виїхало на дорогу в сторону Новосілок і зупинилося, патрульні вийшли з машин і намагались затримати порушників. У цей момент авто знову почало рухатись, збивши одного патрульного. Інший патрульний встиг відстрибнути в останній момент.

Переслідування продовжилось. На вулиці Заболотного авто вилетіло на узбіччя, двоє пасажирів авто вийшли одразу з піднятими руками і здались, а водій почав знову тікати. Невдовзі його наздогнали і затримали. Сорокахвилинна погоня врешті закінчилась.

"Після цього ми виявили, що в авто знаходиться поранений. Поліцейські його дістали і надавали першу медичну допомогу, однак через 10 хвилин чоловік помер", – зазначив Юрій Зозуля.

За його словами, патрульні керувались виключно статтями закону і робили все для того, щоб максимально убезпечити громадян.  

У патрульного, якого збив автомобіль порушників, ушкодження ноги. Точніший діагноз буде згодом.