НАТО надсилає кораблі для боротьби з перевізниками мігрантів

НАТО посилає в Егейське море морський патруль для боротьби з контрабандистами, які перевозять за великі гроші шукачів притулку до країн Євросоюзу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Guardian.

Флотилія з трьох патрульних кораблів під командуванням Німеччини відправляється невідкладно в Егейське море, розповів генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Флот надсилається на прохання Греції, Німеччини і Туреччини. Це буде перший раз, коли блок напряму втрутиться в кризу, що виникла через наплив мігрантів. Вони чергуватимуть вздовж узбереж Туреччини та Греції.

Окрім морських патрулів, місію підтримають військові літаки. Вони будуть проводити розвідку, збір інформації та моніторинг потоків мігрантів. 

"Не йдеться про те, щоб зупиняти чи відправляти назад суда з біженцями. НАТО буде постачати критично важливу інформацію та дані розвідки, які допоможуть протистояти незаконному перевезенню людей та кримінальним мережам", - зазначив Столтенберг.

Він також розповів, що флотилія наразі складається лише з трьох кораблів, але інші члени блоку вже запропонували допомогу.