Якщо Закарпаття не декомунізують, то назву вулиці на честь алкоголиків, - Москаль

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що якщо до 22 лютого органи місцевої влади не перейменують вулиці, то він це зробить самостійно

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на його прес-службу.

Москаль аргументує свої наміри тим, що 22 лютого спливає термін для декомунізації вулиць, провулків, скверів і тп, але на Закарпатті все ще залишається маса вулиць Леніна, Дзержинського, Крупської, Кірова, Комсомольської, Радянської, Свердлова, Фрунзе.

Тому чиновник попереджає, що "церемонитися ні з ким не буде".

"Деяким "прокомуністичним" вулицям, провулкам, скверам і площам буде повернуто історичні назви, ряд топонімів моїм розпорядженням будуть названі на честь загиблих на сході України героїв, а решту Ленінів, Крупських, Фрунзе і т.д. я перейменую на власний розсуд. Усі вулиці Червоноармійські стануть вулицями Червоних ліхтарів, вулиці Чапаєва – вулицями Петьки й Анки, вулиця Корчагіна – вулицею Закарпатських корчагінців (це ті, що вино в корчагах возять), вулиця Будьонного – вулицею Анонімних алкоголіків", - наголосив він.

Москаль зауважив, що людям, які отримають адреси з новими оригінальними назвами, або доведеться змиритися з ними, або ініціювати сесії місцевих рад і перейменовувати вулиці по-нормальному.