Оголошені переможці Берлінського кінофестивалю

Головну нагороду Берлінського кінофестивалю - "Золотого ведмедя" - отримав фільм італійського кінорежисера Джанфранко Розі про біженців

Про це повідомляє Еспресо. TV з посиланням на офіційний сайт Берлінського кінофестивалю.

Фільм «Вогонь в море» розповідає про біженців з Африки, які відправляються в Європу.

«Це неприйнятно, що люди вмирають, перетинаючи море, намагаючись врятуватися від трагедії», - зазначив  Джанфранко Розі під час нагородження.

Гран-прі журі Берлінале отримав боснійський режисер Данис Танович за соціальну драму «Смерть в Сараєво». У номінації «Краща режисура» перемогла француженка Міа Хансен-Леве, яку відзначили за фільм «Майбутнє».

Філіппінський режисер Лав Діас, який зняв 8-годинний фільм «Колискова для сумної таємниці», отримав «Срібного ведмедя» Альфреда Бауера - приз за відкриття нових горизонтів в кінематографі.

Журі Берлінського фестивалю визнало кращим актором Мажід Мастура з Тунісу, який зіграв головну роль у фільмі «Хеді» Мохаммеда Бен Аттіа. Приз за кращу жіночу роль отримала датчанка Тріне Дюрхольм  «Комуна» Томаса Вінтерберга.

«Срібний ведмідь» за найкращий сценарій отримав польський режисер Томаш Василевський, якого відзначили за фільм «Сполучені штати любові». Кращим дебютом визнали стрічку «Хеді».