Якщо приїде Янукович, він може спокійно посилати слідчих, - Ярема

Колишній генпрокурор України Віталій Ярема прокоментував той факт, що з 1 березня прокуратура втрачає право проводити розслідування

Про це він говорив в інтерв'ю "Главкому", передає Еспресо.TV.

"Ніхто не звертає уваги на речі, які заважають працювати і дотримувати належний правопорядок в державі. Я вам ще дещо скажу. З листопада і фактично по лютий не були підписані закони з оперативно-розшукової діяльності. В результаті ці місяці міліція не займалась розкриттям злочинів", - заявив Ярема.

Екс-генпрокурор вважає, що через те, що пленарні засідання Ради розпочинаються лише 15 березня, а з 1 березня "не існуватиме слідства", люди, які знаходяться в розшуку, "можуть в цей час повернутися, прийти, показати дулю слідчому, а він не може вжити жодних заходів".

"Це дуже серйозні речі. Якщо, припустимо, 2 березня до нас приїде Янукович, то він зможе спокійно посилати слідчих подалі", - заявив Ярема.

Колишній очільник ГПУ розкритикував занадто велику кількість відомств, які борються з корупцією.

"Що змінилося із створенням Антикорупційного бюро і Антикорупційної прокуратури? Захотілося – ну переатестуйте СБУ. А так сьогодні з корупцією борються СБУ, МВС, прокуратура, Антикорупційна прокуратура, Антикорупційне бюро", - заявив Ярема.

Він вважає, що зволікання зі створення Державного бюро розслідувань є нонсенсом.

"Політики довели ситуацію до такого рівня. Ну створили структурний підрозділ, передали йому слідство. Слідство з 1 березня в ДБР. А де ДБР? Немає. Нонсенс", - сказав екс-генпрокурор.