Російська партія "Яблоко": Крим - таки українська територія

У російській політичній партії "Яблоко" наголошують, що їх позиція щодо Криму незмінна – це законна українська територія

Про це повідомила голова партії Емілія Слабунова, передає Еспресо.TV з посиланням на Business FM.

Так Слабунова прокоментувала новину про те, що партія "Яблоко" "зможе вирішити конфлікт з Україною без передачі країні Криму і Севастополя".

"Моє висловлювання рівно таке ж, яке було і в усіх попередніх інтерв'ю. Позиція наша не змінюється. Все, що навесні 2014 року в Криму сталось, є анексією. Крим є українською територією, а все, що відбулось, є порушенням всіх базових принципів, на яких вся система міжнародних відносин вибудувана", – сказала вона.

Головним пріоритетом організації є "безпека жителів Криму", сказала Слабунова.

"Крим є законною українською територією, і те, що трапилось, є анексією. Зараз потрібно вирішувати цю ситуацію зусиллями міжнародної громадськості, виробляти спільний узгоджений план щодо розв'язання цієї проблеми законним шляхом у рамках міжнародної конференції. Усередині цього плану може бути референдум, який необхідно провести під міжнародним контролем. Можуть бути інші якісь способи, шляхи, заходи. Тому нічого абсолютно не змінилось у нашій позиції", – пояснила Слабунова.