На сайті президента з'явилася петиція про призначення Горбатюка главою ГПУ

На сайті Адміністрації президента 9 березня з'явилася петиція про призначення главою ГПУ керівника управління спецрозслідування Головного слідчого управління відомства Сергія Горбатюка

Петиція була подана адвокатами сімей загиблих під час Революції гідності та ініціативною групою постраждалих на Майдані.

Горбатюк керує розслідуванням усіх злочинів проти учасників протестів на Майдані.

"Після Революції гідності Україна змінила вже трьох генеральних прокурорів України. Жоден з них не викликав довіри у суспільства. Жоден з них не зміг належним чином організувати діяльність органів прокуратури. Жоден з них не наблизив реформування системи прокуратури. Кожен саботував розслідування злочинів проти учасників протестів на Майдані . Жоден з них не був призначений прозоро. Всі вони змушені були піти під тиском громадськості. Так не може тривати. Генеральний прокурор України - не та посада, яку можна торгувати в політичних іграх, вибираючи краще з гіршого ", - йдеться в тексті петиції.

Ініціативна група пропонує винести кандидатуру Горбатюка на публічне обговорення. Він був призначений на нинішню посаду в грудні 2014 року генпрокурором Віталієм Яремою.

Читайте також: Чому прокурора "Небесної Сотні" хочуть заслати до Львова

"Ми вважаємо, що вихід є. Від свого імені повідомляємо: ми хочемо і підтримуємо призначення Горбатюка на посаду генпрокурора ... Потрібно подати на розгляд парламенту і проголосувати кандидата, який своєю роботою вже довів, що має честь, гідність, і стоїть на сторожі закону ", - зазначили вони, закликавши внести до Верховної Ради письмове подання про це призначення.

Під зверненням за призначення Горбатюка вже підписалися 5683 осіб з потрібних 25 тисяч. До кінця збору підписів залишилося 78 днів.

Деякі інтернет-користувачі, які хотіли підписатися за це призначення, в коментарях скаржилися на роботу розділу петицій - нібито лічильник підписів за Горбатюка деякий час не працював.