Горбатюк пояснив, чому ГПУ закрила справу проти Єфремова

Начальник управління спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк розповів, чому регіонала Олександра Єфремова більше не звинувачують у розпаленні національної ворожнечі

Про це Горбатюк заявив в ефірі Еспресо.

"Справа стосувалася публічних виступів Єфремова у період лютого - квітня 2014 року. За результатами розслідування, саме за фактом розпалювання міжнаціональної ненависті, її закрито. За висновками ескпертизи, саме такого різновиду злочину в цьому немає. Але ці заяви перевіряються у загальному контексті розслідування великої справи щодо сепаратизму. Їм ще дадуть оцінку", - пояснив Горбатюк. 

Він також розпові і про інші провадження, відкриті проти Єфремова.

"Одне з проваджень - щодо зловживання службовим становищем і прийняття диктаторських законів - було завершене ще у вересні. На жаль, суд і досі не прийшов до розгляду цієї справи. Інша справа - про вплив на тендерні процедури вугледобувної промисловості у Луганській області, де багато тендерів вигравали підприємства, які пов'язують з Єфремовим - розслідується. Оскільки підприємства, люди і документи знаходяться в Луганській області, розслідування ускладнюється і його не вдається завершити", - каже Горбатюк.

Нагадаємо, вчора, 31 березня, стало відомо, що ГПУ закрила провадження щодо регіонала Єфремова, знявши обвинувачення за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.