Клімкін розповів, як працює антиукраїнська пропаганда в Нідерландах

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що докладе зусиль для подолання євроскептичної і проросійської пропаганди серед голландців

Про це повідомляє Укрінформ.

За словами міністра закордонних справ, він докладе максимум зусиль для позитивних результатів референдуму, незважаючи на євроскептичну і проросійську пропаганду, які створюють міфи про Україну для голландців.

"Ми не можемо вести повноцінну кампанію, яку б ми, припустимо, вели в іншій ситуації. Але ми можемо спрямовувати наші зусилля і можемо працювати з нашими голландськими друзями, щоб вони активізувалися", - сказав Клімкін.

Міністр зазначив, що основна робота антиукраїнської пропаганди зводиться до некоректного інформування громадян Нідерландів про українські реалії. При цьому добре інформовані люди голосуватимуть за асоціацію України і ЄС.

"Люди, які зможуть приймати поінформовані рішення, однозначно скажуть "так". Євроскептична пропаганда, яка працює за допомогою російської, створює постійні абсолютно абстрактні міфи, кажучи, що прийнявши цю угоду Нідерланди будуть безпосередньо залучені в ситуацію в Донбасі, нелегально приїдуть десятки тисяч українців, в що жодна людина, що розуміє ситуацію, аж ніяк не вірить", - заявив Клімкін.

Також міністр сказав, що з підтримкою голландського прем'єра Марка Рютте і міністра закордонних справ Берта Кундерса ситуація почала змінюватися на краще: прихильників асоціації стало більше. До того перші соцопитування показували, що противників Угоди більше, ніж прихильників.

Читайте також: