"ІД" має значну фінансову кризу, - ЗМІ

За інформацією американського видання The Washington Post терористична організація "Ісламська держава" не має коштів, щоб платити своїм військовим

Про це повідомляє The Washington Post.

За відомостями видання, авіаудари по об'єктах нафтової інфраструктури та фінансових установ позначаються на можливості "ІД" платити зарплату своїм бійцям та здійснювати операції.

Дефіцит готівкових грошей вже змусив керівництво бойовиків скоротити виплати новобранцям вдвічі, а деяким підрозділам затримують зарплату вже кілька місяців. Щоб компенсувати дефіцит, "Ісламська держава" вирішила стягувати з населення та підприємств на контрольованих територіях все більш високі податки та збори.

Видання зазначає, що за даними декількох високопоставлених чиновників, авіаудари по нафтових родовищах, нафтопереробних заводах і танкерах скоротили видобуток нафти приблизно на третину.

В цілому доходи "ІД" від нафтового бізнесу впали на 50% через падіння цін на нафту та скорочення виробництва і продажу нафтопродуктів, таких як бензин, зазначають американські чиновники.