Справу щодо командира "Торнадо" передали до суду

Головна військова прокуратура направила обвинувальний акт щодо командира "Торнадо" до Лисичанського міського суду Луганської області

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Судитимуть командира та двох його спільників з числа злочинного угруповання, утвореного у складі роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо".

Їх підозрюють у вчиненні низки тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень, пов’язаних з участю у злочинній організації, перевищенням влади та службових повноважень, викраданням особи, її катуванням, вимаганням, незаконним заволодінням транспортним засобом та іншими тяжкими злочинами.

Усім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Враховуючи, що з 30.12.2015 в Оболонському районному суді міста Києва вже розглядається кримінальне провадження за обвинуваченням колишніх командира та восьми співробітників "Торнадо" ГУМВС України в Луганській області, а також громадян, які неофіційно перебували в її складі, обидва провадження планується об’єднати.

Для цього до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ прокурором подано відповідне клопотання.