Долю асоціації не повинні вирішувати 0,6% населення ЄС, - Європарламент

Низка депутатів Європарламенту написала заяву, в якій висловила свою думку щодо проведеного референдуму в Нідерландах

Відповідну заяву склали голова Комітету закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок, голова Парламентського комітету асоціації ЄС-Україна Андрій Пленкович і доповідач з українського питання в Європарламенті Яцек Саріуш-Вольський, повідомляє прес-служба Європарламенту.

У заяві євродепуати наголосили, що розчаровані таким результатом голосування, адже, на їхню думку, асоціація буде вигідною як для ЄС, та і для України.

"Угода про асоціацію вже ратифікована 27 державами ЄС, Європейським парламентом і Верховною Радою, затверджена двома палатами парламенту і урядом Нідерландів. Ми вважаємо, що ЄС в цілому з усіма 28 державами-членами повинен вирішувати це питання, а не 20% виборців однієї з держав-членів, які представляють 0,6% всього населення ЄС, на референдумі, який має консультативний характер", - йдеться у заяві.

Читайте також: Ми і пан. Як голандський референдум розбудив в українцях інстинкт кріпака.

Євродепутати зазначили, що Нідерланди мають якнайшвидше висловити свою позицію стосовно результатів референдуму. Єврокомісія, у свою чергу, буде здатна запропонувати якісь рішення.

Крім того, в тексті зазначається, що Євросоюз має приділяти більше уваги в таких питаннях та більш чітко роз'яснювати привілеї асоціації держав з ЄС.

Все по темі: Референдум в Нідерландах