Зв’язок Порошенка з офшорами встановили ще в 2003 році, - ЗМІ

МВС у 2003 році встановило причетність низки офшорних компаній з орбіти президента Петра Порошенка до збитків бюджету України у розмірі близько 25 млн гривень – через ухиляння від сплати податків

Про це повідомляють журналісти програми "Схеми", посилаючись на матеріали кримінальної справи, що була порушена за часів президента Леоніда Кучми, коли Порошенко перебував в опозиції.

Згідно з інформацією журналістів, у перебігу досудового слідства правоохоронці встановили, що офшорна компанія Agroprodimpex, яка з’явилася у структурі бізнесу Порошенка 15 років тому і залишається там донині, "задіяна у злочинних схемах мінімізації оподаткування низки підприємств, що зареєстровані та розташовані на території України".

У матеріалах справи є звернення слідчих до Інтерполу з проханням долучити іноземні правоохоронні органи до розслідування, в якому фігурують щонайменше 5 офшорних фірм, які в різний час належали до групи компаній Петра Порошенка "Укрпромінвест".

Читайте такожЧи законні офшори Порошенка.

Зокрема, йдеться про: Agroprodimrex Corp із офшорної зони штату Делавер (США), кіпрський Agroprodimrex Cyprus Limited, Willenhall Traiding Limited та Fairdrook EnterprisesLimited із острова Мен та панамський Ukrprovinvest Holding Limited.

Згадана кримінальна справа була закрита восени 2004 року і так і не була передана до суду.

Причини закриття цього кримінального провадження наразі журналістам невідомі.