Розвідка розповіла, як проросійські бойовики "розпилюють" російські гроші

Головне управління розвідки Міністерства оборони розкрило махінації бойовиків зі списання вкрадених коштів, що виділяє з бюджету Росія на "ДНР" та "ЛНР"

Про це передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Головного управління розвідки.

"Для списання вкрадених коштів активно використовуються проекти відновлення інфраструктури населених пунктів, які знаходяться впритул до зони активних бойових дій із застосуванням т.зв. “револьверного” принципу (один об’єкт може відновлюватись декілька разів) та навмисних обстрілів “вже відновлених” будинків", - йдеться в повідомленні ГУР.

За повідомленням розвідки, фінансові махінації з частиною бюджетних коштів РФ підтримуються так званими "міністрами фінансів" “ЛНР” Є.Мануйловим та “ДНР” Є.Матющенко.

Українська військова розвідка підрахувала, що половина виділених грошей розкрадається проросійськими бойовиками та російськими чиновниками.

25% виділених з російського бюджету коштів повертається в Москву російським чиновникам у вигляді “подяки” за їхню допомогу в отриманні та списанні. Ще 15-20% – розкрадається на місцях, місцевими функціонерами, і близько 10% – віддають співробітникам ФСБ, як плату “за дах”.