Екс-главу військової поліції Грузії звинувачують у вбивстві. Адвокат вбачає російський слід

Колишньому начальнику військової поліції Грузії Мегісу Кардаві, який зараз перебуває у розшуку, заочно висунули звинувачення у замовленні вбивства генерала Романа Думбадзе в Москві в 2012 році

Про це повідомляє російська служба ВВС.

"Слідством встановлено, що Мегіс Кардава за допомогою посередника зв'язався з кримінальним угрупованням, що діє в Росії, в Москві і замовив вбивство Романа Думбадзе", - заявили в службі держбезпеки Грузії.

У службі повідомили, що справі присвоєно гриф секретності, і деталі справи не розголошуються виходячи з інтересів слідства.

За версією слідства, 21 травня 2012 року в Москві група з чотирьох чоловік скоїла вбивство Думбадзе в обмін на отримання певної суми.

Всі четверо наразі відбувають покарання в Росії, а посередник був затриманий в Грузії, і суд визнав його винним, зазначили у відомстві.

Думбадзе був засуджений в Грузії на довічне ув'язнення за звинуваченням в зраді батьківщині. У 2004 році він, будучи командувачем Батумської бригади, заявив про непокору міністерству оборони Грузії.

У 2008 році Росія обміняла Думбадзе у Тбілісі, повернувши до Грузії 12 грузинських військових. У 2010 році Думбадзе отримав російське громадянство, в 2012 році він був розстріляний на Рубльовському шосе в Москві.

Адвокат Кардави Малхаз Веліджанашвілі стверджує, що матеріали справи у зв'язку з вбивством генерала, в основному, спираються на інформацію і докази, отримані з Росії.

"Виходячи з цього, легко зробити висновок, що прокуратура і слідство діє виходячи з російських інтересів, а не інтересів країни", - заявив адвокат, який вважає звинувачення на адресу Кардави безпідставними.

Кардаву вже розшукують грузинські правоохоронці у зв'язку з низкою кримінальних звинувачень, які були висунуті йому після зміни влади в Грузії в 2012 році.