Путін назвав достовірною інформацію з "панамських документів"

Російський президент Володимир Путін вважає, що ЗМІ, які опублікували розслідування про "панамські офшори", пов'язані з США

Про це він заявив під час щорічної прямої лінії, передає BBC.

У російського лідера запитали, чому він не реагує на наклеп з боку західних ЗМІ.  

"Інформація (з "панамських документів", - ред.) достовірна. Але таке враження, що її готували не журналісти, а, скоріше, юристи", - заявив Путін.

"Вони просто наводять тінь на тин. Хтось із числа моїх друзів займається бізнесом. Питання: чи не потрапляють гроші з їх офшорів президенту або якимось чиновникам?" - заявив Путін.

За словами Путіна, автори розслідування не врахували, що "тільки Сергій Павлович Ролдугін міг додуматися витрачати гроші на музичні інструменти".

Він розповів, що Ролдугін нещодавно в Москві грав на віолончелі 1732-го року, зробленій Страдіварі. Першим власником її був прусський імператор Фрідріх Великий.

"З такими інструментами нічого не можна зробити, крім як порадувати любителів музики. Шахраїв і інших прошу заспокоїтися, у Сергія Павловича вже нічого немає", - говорить Путін.

Він наполягає, що Ролдугін вже витратив всі гроші і вважає, що ЗМІ, які опублікували розслідування про "панамські офшори", пов'язані з США.

"Скрізь стирчать вуха замовників. Вони стирчать і навіть не червоніють. І чим ближче до виборів, тим більше буде таких вкидань", - заявив Путін.

Все по темі: Панамські офшори