На Донеччині спіймали ватажка банди жорстоких грабіжників-катувальників

В місті Костянтинівка Донецької області затримали кримінального авторитета, який переховувався від правоохоронців протягом 14 років

Про це повідомляє прес-центр Головного управління Нацполіції Донецької області.

Злочинець, якого вдалося затримати 17 квітня, створив щонайменше 5 злочинних угрупувань. Протягом своєї "кар'єри грабіжника", він оперував у Донецькій, Харківській, Рівненській, Полтавській областях, де зі своїми людьми скоював озброєні розбійні напади. 

Натрапити на його слід вдалося під час проведення розслідування в Бахмутському районі. Там він був очільником групи, яка за останні два роки скоїла понад 40 злочинів. Їхньою спеціалізацією були пограбування - бандити виносили з квартир буквально все.

"Члени банди проникали в оселі під виглядом комунальників. Відрізнялись зухвалою жорстокістю: зв’язували, били, душили та палили людей праскою. Серед потерпілих багато жінок, у деяких випадках нападали на очах у дітей", - зазначають в поліції.

Чотирьох членів угрупування вдалося спіймати протягом лютого-березня цього року, проте ватажок банди переховувався від правоохоронців. Він - виходець з Росії, який вперше потрапив до в'язниці ще у 1981 році, а коли вийшов - почав набирати людей для грабувань. У розшук його об'явили у 2002 році. 

Тим не менш, поліції все ж вдалося провести вдалу операцію з його затримання в Костянтинівці.

"Ми зробили так, аби підозрюваний вийшов з будинку, "провели" його до визначеного місця. Контролювали кожний його крок та периметр - було перекрито усі можливі шляхи відходу. Опору зловмисник не чинив – не встиг. Крім того, одночасно було затримано останнього, п’ятого члена злочинної групи "комунальників", колишнього дільничного, який, як виявилося, переховувався вдома у свого боса. З оселі вилучено ювелірні вироби, побутову техніку, елітний алкоголь, викрадені у потерпілих членами останньої злочинної групи", - розповідають представники Нацполіції.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 "Розбій", а члени банди можуть провести у в'язниці наступні 15 років.