Перед банкрутством банку "Хрещатик" з його рахунків вивели 840 млн грн

Національний банк України надіслав правоохоронним органам листа зі свідченнями про організовану злочинну діяльність в банку "Хрещатик"

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Нацбанк зазначив, що проблеми в банку активізувалися після того, як в кінці березня - початку квітня юридичними особами здійснено операції по поточній діяльності, в тому числі перерахування коштів на свої рахунки в інші банки на загальну суму 840 млн грн.

Крім того, 4 квітня, у вихідні дні, банк провів операції з "дробленню" коштів юридичними особами з подальшим перерахуванням на поточні рахунки фізичних осіб на загальну суму 23 млн грн.

Також окремі клієнти банку "Хрещатик" 4 квітня здійснили погашення кредитної заборгованості приватних підприємств, пов'язаних з акціонерами банку, на суму понад 600 млн грн. Внаслідок проведених операцій банк вивільнив з-під застави ліквідне майно - цінні папери, іпотеку, цілісні майнові комплекси і земельні ділянки.

На думку НБУ, саме такі дії пов'язаних осіб призвели до погіршення фінансового стану банку і впливають на виконання банком своїх зобов'язань перед іншими кредиторами.