У "Л/ДНР" на свято Дня Перемоги будуть заманювати китайською гречкою

Бойовики з "Л/ДНР" збираються провести парад на честь святкування Дня Перемоги та зібрати натовп за допомогою "підкупу" їжею та парадною атрибутикою

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

У розвідці наголошують, що урочистості терористи з окупованих територій проводитимуть у рамках російської пропаганди.

"Щоб не зірвати проведення військового параду та утримати криміногенну обстановку в місцях проведення урочистостей, віддано наказ притримати виплату грошового утримання до кінця травня", - зазначає відомство.

Для того, щоб зібрати на святкуваннях натовп, бойовики роздаватимуть місцевим мешканцям продуктові набори з китайською гречкою, а також парадну атрибутику. Зокрема, громадянам видадуть російські прапорці, георгіївські стрічки, транспаранти с портретами очільників СРСР та сучасної Росії. Всі ці "подарунки" Росія має прислати 21 квітня з черговим гумконвоєм, але їх можна буде отримати лише за участь у параді.

Понад те, у терористів нема багатьох елементів парадної форми, тому вони намагаються замінити їх підручними засобами. Зокрема, для виготовлення парадних поясних ременів закупили білий лінолеум, а замість дефіцитних чоловічих пальчаток білого кольору, військовослужбовцям видано жіночі.