Газета "День" представила збірку "Котел" англійською мовою

Газета "День" представила збірку Івана Капсамуна "Котел" або Справа без терміну давності" англійською мовою. Книгу презентували на Книжковому Арсеналі у Києві

Про це повідомляється на сайті газети.

"Я часто читала про резонансні справи Гонгадзе, Подольського, Єльяшкевича, але то були здебільшого невеликі статті, направлені на те, щоб нагадати суспільству про цю трагедію і спонукати "верхівку" нарешті почати діяти і розв’язати ці справи. Ніколи раніше мені не траплялося стільки деталей і фактів стосовно проведеного розслідування у справі чи настільки глибокого аналізу ситуації в країні, яка призвела до цієї трагедії", - розповідає перекладач-літредактор англомовного книжкового проекту Марина Хижнякова.

Редактори наголошують, що збірка мала великий попит, саме тому постало питання про перевидання.

"Дуже важливо, що люди прагнуть зазирнути далі визначених рамок, тим більше, коли дехто штучно створив свою паралельну реальність і нав’язує її людям. Автори цієї реальності з 90-х, з часів правління другого президента. Чому важливо? Тому Кучма і його люди досі впливають на політику в Україні", - вважає редактор політики газети "День" Іван Капсамун.

Тепер "Котел" може прочитати й англомовний світ. Книга вийшла під назвою "A Case without a Statute of Limitations". Для іноземного читача відкриваються нові можливості в пізнанні справжньої новітньої історії України.

Так, на думку юриста-міжнародника, судді Міжнародного Кримінального Трибуналу з колишньої Югославії (2002-2005 рр.) Володимира Василенка, світова спільнота має бути ознайомлена з цією скандальною історією, суть якої полягає в безкарності людей, які спричинили смерть журналіста Гонгадзе.

Ця подія завдала великої шкоди демократичному розвитку України. Безкарність породжує нові злочини. Західна громадськість не поінформована належним чином, тим більше, що минуло вже багато років.