Шустер ухилився від сплати 2,1 млн грн податків, - ДФС

У Державній фіскальній службі розповіли деталі кримінального провадження щодо телеведучого Савіка Шустера

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ДФС у Києві розслідується кримінальне провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків відносно громадянина Канади Савіка Шустера та стосовно службових осіб ТОВ "Савік Шустер Студія".

"Встановлено, що Шустер С., який з 2005 року постійно мешкає на території України, в 2008 році, отримавши на свій валютний рахунок відсотковий фінансовий кредит у розмірі 1340000 євро, не повернув його позикодавцю в обумовлений термін. У порушення Закону України від 22.05.2003 № 889-VI "Про податок з доходів фізичних осіб" Шустер С. не надав до податкової інспекції за місцем мешкання декларацію про отримані доходи та ухилився від сплати податку з доходів фізичних осіб на суму понад 2,1 млн. грн., що є особливо великим розміром", - йдеться у роз'ясненні ДФС.

Зазначено, що у рамках провадження планується проведення податкової перевірки Шустера щодо повноти сплати податків із суми неповернутої позики.

Крім того, за висновками планової документальної перевірки ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у Києві встановлено, що службові особи ТОВ "Савік Шустер Студія" в порушення п.198.3, 198.6 ст.198 Податкового Кодексу України в 2012-2014 р.р. занизили податок на додану вартість на загальну суму 1,99 млн. грн. (переважно, за рахунок заниження вартості телепрограм "Шустер Live").

"Процедура адміністративного оскарження податкових рішень-повідомлень завершена на користь ДПІ", - йдеться у повідомленні Служби.

Повідомляється, що Шустер тричі викликався до органу досудового розслідування для дачі показань, у зв’язку з чим був обізнаний про наявність кримінального провадження.

Читайте також: Чому Шустеру заборонили працювати в Україні