МЗС попереджає українців, що у Росії можуть підкидати наркотики

Міністерство закордонних справ України із занепокоєнням відзначає, що продовжуються випадки безпідставного затримання громадян України на території Російської Федерації

Про це йдеться у заяві МЗС, яка була опублікована сьогодні, передає Еспресо.TV.

"Зокрема, останнім часом почастішали випадки затримання/арешту громадян України, серед особистих речей яких нібито виявлені сторонні предмети, у т.ч. наркотичні речовини, "підкинуті" третіми особами під час їх в’їзду або перебування на території РФ. У зв’язку з цим, з метою уникнення неправомірного позбавлення волі в подібних випадках, необхідно проявляти пильність та уважність у контактах з будь-якими сторонніми особами, у т.ч. з посадовими особами РФ, які уповноважені проводити митний, паспортний та усі інші види контролю", - йдеться у повідомленні відомства.   

Зазначається також "про поширення практики втягнення у злочинну діяльність із незаконного перевезення наркотичних речовин, в тому числі – до Російської Федерації, шляхом надання пропозицій про працевлаштування експедиторами для доставки товару до країн ближнього зарубіжжя". 

"З урахуванням зазначеного МЗС рекомендує громадянам виявляти підвищену обережність та пильність у разі отримання пропозицій від посередницьких структур або окремих осіб щодо транспортування товару через кордон", - йдеться у повідомленні.