У Сирії короткострокове перемир'я, проте бомбардування Алеппо тривають

Коротке перемир'я поширюється на провінцію Латакія та регіон Східна Гута, проте по Алеппо продовжують завдавати авіаударів

Про це повідомляє DW.

Бойові дії припинилися в провінції Латакія та в регіоні Східна Гута. Сутички між сторонами конфлікту стихли о 0:00 у ніч на суботу, 30 квітня. Про це повідомив Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, який базується у Великій Британії. За даними центру, сторони дотримуються умов перемир'я.

"Перемир'я на обох важливих ділянках було досягнуто внаслідок тиску на сторони конфлікту з боку США та Росії", - йдеться в повідомленні. За даними сирійської армії, для регіону Східна Гута перемир'я триватиме 24 години, а для провінції Латакія - 72 години. Утім, це перемир’я не торкається районів довкола Алеппо, де в останні дні точились бойові дії.

Як повідомляють у Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини, у суботу знову були завдані авіаудари по Алеппо. Хто саме здійснює напади - авіація урядових військ чи російські літаки - не зазначається. Правозахисники повідомляють, що за останні дев'ять днів у Алеппо загинули 140 людей у районах міста, контрольованих повстанцями, та 96 людей на території, контрольованій урядовими сирійськими військами.