У Гімалаях знайшли тіла двох альпіністів, які зникли 16 років тому

У льодовику в Гімалаях знайшли тіла двох американських альпіністів через 16 років після їх загибелі - Алекса Лоу і Девіда Бріджеса

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на ВВС.

У жовтні 1999 року Лоу і оператор Бріджес, який знімав сходження спортсмена на пік Шишабангма висотою понад 8 тисяч метрів, загинули в результаті сходу лавини.

Минулого тижня їхні тіла виявили двоє альпіністів. Вони подзвонили вдові Алекса Лоу і повідомили, що ймовірно знайшли зниклих 16 років тому спортсменів. Дженніфер Лоу-Анкер впізнала їх за обладнанням та одягом.

Вона заявила, що тіла поступово вмерзли в льодовик і досі лежать на тому ж місці. Зараз вона разом зі своїми синами планує відвідати місце загибелі чоловіка.

40-річний Лоу вважався одним з кращих альпіністів свого часу. Він був відомий тим, що рятував інших спортсменів. Популярності він набув в тому числі завдяки тому, що транслював свої досягнення в інтернеті. Він і 29-річний Бріджес були близькими друзями і часто піднімалися в гори разом.

Разом з Лоу і Бріджесом під лавину потрапив і Конрад Анкер, який два роки по тому одружився з удовою Лоу. Він отримав поранення, але вижив.

Шишабангма вважається 14-ій по висоті горою в світі.