Золотовалютні резерви України у квітні збільшилися майже на $520 млн

За попередніми даними міжнародні резерви України на 1 травня 2016 року становлять $13 млрд 241 млн

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Після скорочення обсягу резервів у березні, протягом квітня їх обсяг зріс на 4,1%, або $519,5 млн, майже повернувшись до рівня, досягнутого на початок 2016 року.  

За останні 12 місяців резерви зросли на 37,5%.

Як зазначається, збільшення резервів у квітні відбулося насамперед завдяки купівлі Нацбанком іноземної валюти для згладжування надмірних коливань на міжбанківському валютному ринку та поповнення резервів.

Чиста купівля валюти НБУ протягом місяця становила $675,8 млн. Зокрема, протягом місяця було проведено 13 валютних аукціонів, під час яких чиста купівля валюти становила $528,4 млн.

Також нарощуванню резервів сприяло надходження на користь уряду у сумі $661,1 млн. З них $651,1 млн доларів від розміщення облігацій внутрішньої державної позики, номінованих у доларах, та 10 млн доларів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

"Збільшення резервів відбулося, незважаючи на проведення платежів Кабміну з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті у сумі 114 млн доларів. У тому числі $58,4 млн було спрямовано на обслуговування за державними цінними паперами", - йдеться у повідомленні.

За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,4 міс. імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань і поточних операцій Кабміну та Національного банку України, резюмували у регуляторі.