Держлісагентство вирішило змінити санітарні правила в українських лісах

Державне агентство лісових ресурсів планує в найкоротші терміни вдосконалити нормативно-правові акти, які регулюють санітарно-оздоровчі заходи у лісах

Про це повідомила перший заступник голови Держлісагентства Христина Юшкевич, коментуючи рішення Уряду про тимчасове припинення санітарно-оздоровчих заходів у лісах.

"Ми ініціюємо створення міжвідомчої робочої групи для розроблення змін до санітарних правил в лісах України, до якої запрошуємо фахівців Мінагрополітики, Мінприроди, інших органів влади, експертів та науковців", - зазначила вона.

За її словами, зміни повинні бути розроблені та подані на затвердження Урядом до кінця травня – початку червня.

"Зокрема, розглядатиметься питання внесення змін до Санітарних правил у частині залучення представників органів місцевого самоврядування до складу спеціальних комісій, за рішенням яких видаватиметься дозвіл на санітарну рубку. Ми не будемо зволікати з вирішенням цього питання. Тимчасове припинення санітарних рубок може бути до того часу, поки ми не змінимо правила", - наголосила Юшкевич.

За її словами, планується обговорити питання більш широкого застосування вибіркових та поступових рубок із використанням повітряно-трелювальних установок. У свою чергу, Мінагрополітики ініціюватиме створення міжвідомчої комісії щодо перевірки стану лісів та проведення санітарно-оздоровчих заходів.