"Укргазбанк" та IFC підписали угоду про співпрацю у сфері "зеленого" фінансування

Відтепер українські компанії отримають більше доступу до грошового ресурсу і зможуть більш активно впроваджувати енергозберігаючі технології

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Як зазначив голова регіонального представництва IFCв Україні Руфат Алімарданов, що разом з державним банком та урядом України, вони ще активніше будуть працювати у напрямку розширення доступу фінансування для компаній, котрі хочуть розвивати "зелену економіку" України.

Також, зазначив, що енергоефективність -  це не просто данина моді, а це зниження споживання газу, енергобезпека і енергонезалежність країни.

Проект реалізується у партнерстві з Федеральним міністерством фінансів Австрійської Республіки та Міністерством економіки Нідерландів. Домовленість також допоможе "Укргазбанку" збільшити обсяги кредитування для малого та середнього бізнесу і корпоративних клієнтів в енергоефективності, відновлюваних джерелах енергії, "зеленому" транспорті, переробці відходів та ефективному використанні водних ресурсів.

Очікується, що проект допоможе підприємствам заощаджувати енергію, скоротити викиди парникових газів і просто дозволить бізнесу заробляти.