Керівництво банку "Хрещатик" фігурує у кримінальних правопорушеннях

У роботі банку "Хрещатик" були виявлені факти скоєння керівництвом і працівниками кримінальних правопорушень

Про це повідомляє прес-центр Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Під час здійснення інвентаризації активів і зобов‘язань банку, відомство виявило причини збитковості установи. 

Так, у Фонді розповіли, що два роки тому одне з нежитлових приміщень за адресою Межигірська, 37 було передане в управління приватній компанії. При цьому, умови цієї угоди для "Хрещатика" не були вигідними, через те, що особа, яка отримала приміщення, мала право сдавати його у оренду та вчиняти щодо майна будь-які правочини. Тим часом банк щомісяця отримував лише 5 тисяч гривень. 

"Механізм оплати у договорі прописано так: "Управитель зобов‘язаний від сум, отриманих від переданої в оренду нерухомості, перераховувати Установнику управління кошти в розмірі 5000,00 грн щомісяця…". Решта коштів, отриманих від оренди, складали оплату Управителя", - пояснюють у відомстві.

Такі самі угоди з цією ж приватною компанією "Хрещатик" уклав щодо інших 3 установ у Харкові, при цьому, відповідно до угоди, отримував кожного місяця лише 30 тисяч гривень 

Було встановлено, що зазначена фірма пов‘язана із посадовими особами банку. 

"Найближчим часом Фондом гарантування вкладів буде подано відповідну заяву про вчинення кримінального правопорушення керівним складом та службовими особами ПАТ "КБ "Хрещатик", - зазначають у Фонді.