Путін не з тих, хто здатен визнати поразку, - Огризко

Колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко має песимістичні погляди на прогрес у Мінських переговорах

Про це він заявив в програмі "Про політику" на телеканалі Еспресо.TV.

Екс-міністр зазначив, що "не для того Путін починав цю війну, щоб зараз так легко її завершити".

"Будь-яка відмова Путіна від своєї ідеї розвалу України зсередини означатиме, що йому доведеться визнати поразку. Путін не з тих, хто здатен на такі речі", - сказав Огризко.

Він вважає, що Путін боїться продовження санкцій проти Росії.

"Мені здається, що всі нові його ходи - звільнення наших політичних бранців, сьогоднішній приїзд Суркова і т.д. може означати те, що Путін розуміє, що подальше продовження санкцій проти Росії матиме для неї катастрофічні наслідки", - заявив колишній очільник МЗС.

Огризко сказав, що Путін приховує справжню ситуацію з економікою Росії.

"Він так вихваляється, коли говорить - та нічого, ми тут почекаємо і витримаємо. Я думаю, що це черговий політичний блеф, який Путін дуже гарно вміє використовувати. Насправді проблеми в російській економіці є колосальними", - сказав він та додав, що "сукупний корпоративний борг російських компаній перед Заходом перевалив за 700 млрд доларів".

"Можна тільки уявити, що відбудеться з російською економікою, якщо на Заході приймуть рішення, що ці борги треба негайно повертати", - сказав колишній міністр.

Огризко сказав, що Путіну потрібні способи припинення санкційного тиску.

"Зараз він кидає в бій усе - починаючи від військового шантажу і закінчуючи дипломатичними натяками, що я готовий домовлятися", - зазначив він.

Екс-міністр не має оптимістичних поглядів на Мінські перемовини

"Я б не очікував від сьогоднішньої зустрічі у Мінську якихось результатів, бо це йде, вибачте, промацування ситуації", - сказав він.