Скасування люстрації дозволить 4,5 тис. особам повернутися до влади, - Волох

Скасування Конституційним судом України окремих положень закону про очищення влади може призвести до того, що 4,5 тисячі осіб поновляться на своїх посадах

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив активіст Люстраційного руху, блогер Карл Волох.

Він нагадав, що автоматична люстрація, яка була проведена в Україні, дозволила звільнити людей, які обіймали ключові посади у владі за режиму Януковича.

"Цих людей ми позбулися 4,5 тисячі. Приблизно тисяча з них були звільнені по люстрації, інші пішли до того, як почалася перевірка, але повернутися в державну владу вони можливості не мають, оскільки там вони мають пройти люстраційну перевірку і вони просто не будуть призначені", - наголосив Волох.

Він зазначив, що Венеційська комісія на 100% змінила своє ставлення до автоматичної люстрації і визнала, що Україна має право на неї.

"Що станеться після того (як буде скасовано закон про люстрацію, - ред.)? Величезна кількість людей з дуже паршивими, повірте мені, прізвищами поновляться або через суди, або просто спробують повернутися у виконавчу владу", - підсумував активіст Люстраційного руху.

Він також зауважив, що скасування цього закону зніме останній бар'єр для входження членів "Опозиційного блоку" в парламентську коаліцію.