У Одесі завершився музичний фестиваль Odessa Classics

У Одесі завершився II Міжнародний музичний фестиваль Odessa Classics – проект Народного артиста України, піаніста Олексія Ботвінова

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Цього року основна фестивальна програма складалася з концертів всесвітньо відомих виконавців класичної сцени.

8 червня на відкритті фестивалю талановитий скрипаль з Німеччини Лінус Рот, вразив публіку емоційною та бездоганною грою на скрипці Страдіварі на ім’я "Dancla" у супроводі солістів Бельгійського Камерного оркестру.

9 червня у Великій залі Одеської філармонії пройшов концерт відомої російської піаністки Поліни Осетинської. 

11 червня виступ світової зірки першої величини оперного мистецтва, баритона з Німеччини Маттіаса Герне, що виконав твори Ріхарда Вагнера у супроводі Камерного оркестру Одеської філармонії під керівництвом Ігоря Шаврука, став унікальною подією для всієї музичної України, враховуючи його щільний концертний графік в найкращих залах світу.   

Знаковою подією фестивалю став грандіозний гала-концерт просто неба, який відбувся 10 червня біля історичної Колонади Воронцовського Палацу. Вперше в Україні, для концерту open-air було змонтовано прозору криту сцену. Оперний спів видатної української співачки Ольги Микитенко, гра двох Камерних оркестрів – Бельгійського під керівництвом Майкла Гуттмана та Одеського, під керівництвом Ігоря Шаврука, а також гра на роялі піаніста, президента Odessa Classics Олексія Ботвінова супроводжувалася захопленням та оплесками більш ніж двох з половиною тисяч глядачів.

Вели концерт – телеведуча, обличчя каналу "1+1" Марина Леончук та заслужений діяч культури, мистецтвознавець Роман Бродавко. Апогеєм та найвищою точкою емоційної насолоди для публіки було виконання Олексієм Ботвіновим частини своєї програми "Музика любові" у супроводі відео інсталяцій VJ Videomatics з проекцією на Воронцовську колонаду.  

Закриття фестивалю, 12 червня, ознаменувалося виступом культового естонського музичного гурту HORTUS MUSICUS з Андресом Мустоненом – диригентом та солістом ансамблю. Концерт під назвою "Схід зустрічається із Заходом" відвідав губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі.

"Під час Odessa Classics 2016 нам вдалося залучити культових музикантів, які одноголосно вирішили знову виступити на одеській сцені. Подібна реакція зірок першої величини – це визнання, що є першим кроком до повернення Одеси на музичну карту Європи. Меломанам приємно почути, що наступного року знову відбудеться зустріч з Лінусом Ротом та його скрипкою Страдіварі", - сказав президент фестивалю, Народний артист України Олексій Ботвінов.

Він наголосив, що наступний фестиваль відбудеться традиційно влітку, на початку – з 7 до 13 червня 2017 року. Програма наступного фестивалю подовжується до семи днів, вже заплановано гала-концерт просто неба. Програма має доповнитися молодими талантами.