Вченим вдалося відновити інтелект пацієнтам з хворобою Альцгеймера

Американським ученим вдалося відновити інтелект 10 пацієнтам з ранніми стадіями хвороби Альцгеймера

Результати роботи опубліковані в журналі Aging, передає nplus1.ru.

Співробітники Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі і Інституту Бака провели експериментальну терапію 10 пацієнтів.

Всі вони страждали  хворобою Альцгеймера на початковій стадії. Крім того, у них визначили генетичні маркери схильності до захворювання і характерні пошкодження мозку за даними кількісної МРТ і позитронно-емісійної томографії.

Після тривалого курсу терапії в усіх учасників експерименту настало виражене поліпшення розумових функцій, яке відзначали вони самі, родичі, колеги і їхні доглядальниці. Його підтвердили результати нейропсихологічного тестування. 

За словами вчених, ступінь поліпшень значно перевершила результати всіх відомих методів лікування. У одного з пацієнтів збільшився обсяг гіпокампа, який до лікування був знижений в результаті захворювання.

Більшість пацієнтів знову змогли займатися повсякденними справами, впізнавати людей і предмети. Кілька людей повернулися до роботи, у одного відновилися навички гри на гітарі.

За результатами обстеження два пацієнта перестали відповідати діагностичним критеріям хвороби Альцгеймера і пов'язаних з нею станів.