У СБУ повідомили, чого затримали Александровську

Народний депутат декількох скликань від КПУ Алла Александровська пропонувала депутатам місцевих рад Харківщини хабар за прийняття на сесіях звернень до парламенту та президента щодо змін до Конституції з питань федералізації

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Повідомляється, що співробітники СБУ отримали інформацію, що представники забороненої КПУ, зокрема колишній народний депутат від КПУ Алла Александровська, та її син Олександр, який переховується в Росії, намагаються підкупити керівництво та депутатів місцевих рад регіону. 

За задумом політичних диверсантів, придбані в такий спосіб "законотворчі ініціативи" місцевих рад та наступні замовні публікації в ЗМІ дали б путінській дипломатії підстави звинуватити українську владу перед міжнародною спільнотою в ігноруванні волі народу.

Перед початком позачергової сесії міської ради міста Південне, що на Харківщині, 24 червня співробітники СБУ затримали посередника родини комуністів на передачі посадовцю міськради частини хабара за прийняття звернення про федералізацію.

Потім, на прохання правоохоронців, міські депутати зімітували внесення до порядку денного сесії питання про прийняття звернення. Такі дії дозволили оперативникам спецслужби зібрати необхідні докази та затримати інших причетних до операції російських спецслужб.

Унаслідок спецоперації правоохоронці затримали всіх відомих активних членів злочинної групи. Зокрема, екс-нардеп Алла Александровська затримана згідно зі статтею 208 КПК України, вирішується питання щодо її арешту. Її сину Олександру, який переховується в Росії, повідомлено про підозру та оголошено у розшук.