Мельничук фізично не міг віддавати накази Лихоліту, - Лапін

Колишній командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук не міг віддавати накази у певний період літа 2014 року

Про це заявив народний депутат "Народного фронту" Ігор Лапін у програмі "Про політику" з Сергієм Руденком на каналі Еспресо.TV.

За його словами, спочатку в "Айдарі" було дуже багато людей, які позиціонували себе як командири, втім 3-го травня наказом керівництва Генштабу командиром був призначений  Мельничук. Він зазначив, що йому й досі не зрозуміло, чому саме Лихоліта вважають на той час очільником, адже він був прапорщиком.

"Лихоліт був як старшина і мав дійсно великий авторитет серед бійців до бою і після бою за Щастя", - наголосив Лапін.

Читайте все по темі: Затримання двох “айдарівців”: легендарний старшина і політик-невдаха

Він пояснив, що батальйон "Айдар" це окремий штурмовий підрозділ, який накази отримував від керівництва сектору, яким тоді керував Колєсніков. Тим часом накази вони отримували частіш за все на місці подій.

"Я говорю за серпень, за той проміжок, який зараз прив'язують до кримінальних звинувачень Лихоліту. Тоді ми майже щодня були в штурмах. А що було в Половинкіно, я коментувати не можу, - ми туди могли приїхати хіба що за боєприпасами, або відправити туди зброю.Я не можу коментувати ситуацію там, але воно знаходиться за 80 км від Щастя. Ми говоримо про серпень місяць - яка зачистка Сєвєродонецька? Я чув по телевізору виступ Баті - мовляв зачистка Сєверодонецька, але воно у серпні було українським повністю.Але в серпні місяці Мельничук штурмував Красний Яр разом зі мною, - це якщо ми говорим про 3- і 5-те. Якщо ми говоримо про середину серпня, то це Хрищевата і Нововєтрівка.Ми у Хрищеватій 12 суток без з'вязку, без нічого сиділи.Тобто при всій повазі, Мельничук дати такий наказ фізично не міг", - зазначив Мелиничук.