На кордоні затримали росіянина, який віз у "Мерседесі" 22 кг наркотиків

На Сумщині в пункті пропуску "Бачівськ" був затриманий росіянин, який намагався перевезти через кордон наркотичну речовину

Про це повідомляють у Держприкордонслужбі.

Інформація про наміри росіянина надійшла від співробітників СБУ.

Коли "Мерседес" під керуванням іноземця прибув в пункт пропуску, його направили на перевірку, до якої також залучили прикордонного службового собаку, натренованого на пошук наркотиків. Пес одразу зреагував на транспортний засіб.

Під час огляду в багажному відділенні під запасним колесом та за обшивкою правоохоронці знайшли понад 150 поліетиленових пакунків з рослинною речовиною. Приблизна вага зілля, яке скоріш за все є марихуаною, становить понад 22 кг.

Крім того, серед пакунків були знайдені ватні тампони з характерним запахом аміаку. У такий спосіб ділки підготувалися, аби їх не викрив чотирилапий охоронець кордону, та збити запах.

Зазначену речовину та транспортний засіб вилучено. В діях росіянина вбачається порушення чинного законодавства України за ст. 305 КК України "Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів".