Президент Світового конгресу українців вшанує пам'ять жертв Волинської трагедії

У понеділок, 11 липня, о 16:00 президент Світового конгресу українців Євген Чолій покладе квіти до пам'ятника жертвам Волинської трагедії у Варшаві

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Разом з президентом Світового конгресу українців данину пам'яті жертв українсько-польського конфлікту віддадуть: президент Союзу українців у Польщі, член Спільної комісії уряду та національних і етнічних меншин Петро Тима, президент фонду "Наш вибір", що об'єднує громадян України, які проживають у Варшаві, Мирослава Керик, а також секретар Головного правління спілки українців у Польщі Мирослав Купич

10 липня Чолій разом з представниками української громади Польщі в Церкві Отців Василіян у Варшаві взяв участь у молебні-панахиді за жертвами Волинської трагедії, а також за всіма тими, хто протягом століть гинув через польсько-українські конфлікти. 

У відповідь на звернення предстоятеля Української греко-католицької церкви архієпископа Святослава, митрополита Перемишльсько-Варшавського архієпископа Євгена Поповича і єпископа Вроцлавсько-Гданського Володимира Ющака, траурні богослужіння відбудуться у всіх греко-католицьких храмах Польщі. 

Світовий конгрес українців створений у 1967 році. Він об'єднує організації української діаспори в 46 країнах світу. Починаючи з 1991 року членом конгресу є Союз українців у Польщі.

Світовий конгрес українців співпрацює з багатьма міжнародними організаціями, зокрема ООН, Радою Європи, ОБСЄ, Європейським парламентом.

Світовий конгрес українців уже багато років наголошує на необхідності діалогу між поляками та українцями щодо трагічних сторінок історії.