Інтерпол арештував більше 4 тисяч людей за нелегальні ставки на Євро-2016

Інтерпол заарештував більше чотирьох тисяч осіб у рамках спецальної операції виявлення незаконних букмекерських контор і сайтів, які брали ставки на Євро-2016

Ця операція отримала назву SOGA, говориться в повідомленні відомства.

Міжнародна поліція здійснила приблизно 4 тисячі рейдів в Китаї, Франції, Греції, Італії, Малайзії, Таїланді і В'єтнамі. При цьому метою операції були саме азіатські мережі нелегальних букмекерських фірм. В ході рейдів було закрито декілька сайтів і колл-центрів, а також безпосередньо букмекерські контори.

Інтерпол оцінює, що незаконні букмекерські контори прийняли ставки на Євро-2016 на загальну суму в 649 млн доларів. При цьому поліція вилучила в ході розслідування 13,6 млн доларів, а також мобільні телефони і комп'ютери.

Паралельно була проведена операція Aces, спрямована проти міжнародних злочинних угруповань, які стоять за незаконною букмекерською діяльністю.У Інтерполі пояснили, що незаконна букмекерська діяльність генерує величезні прибутки, які йдуть на фінансування злочинності. Ці гроші надходять в злочинні мережі, зайняті відмиванням грошей, незаконним перевезенням людей і корупцією.

У Інтерполі відмітили, що це найбільша операція, проведена за останні роки. Всього Інтерпол за останні роки провів шість операцій по виявленню компаній, що незаконно приймали ставки на результат футбольних матчів.