У Міноборони отруєння бійців у "Десні" назвали держзрадою

Дії винних у масовому отруєнні військовослужбовців 169-го навчального центру "Десна" можуть кваліфікуватися як державна зрада

Про це повідомив начальник центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитро Марченко на брифінгу у середу, повідомляє  Укрінформ

"Можу сказати, що те, що сталося, - дуже погано. Люди прийшли, щоб захистити Батьківщину, і натомість отримали таке до себе ставлення. Такі дії можуть кваліфікуватися як зрада, хоча остаточне рішення і кваліфікацію прийматиме прокуратура", - сказав посадовець.

Він нагадав, що у червні 200  військовослужбовців НЦ "Десна" потрапили до лікарні з отруєнням та кишковими розладами.

За рішенням міністра оборони очолюваний Марченком центр здійснив раптову перевірку військової частини, під час якої з'ясувалося, що для харчування військових використовувалися продукти  низької якості, які до того ж зберігаються у невідповідних умовах. 

"Військова служба правопорядку наразі проводить розслідування інциденту. До кінця тижня результати цього розслідування будуть доведені до міністра оборони, який прийматиме рішення щодо покарання винних. Матеріали розслідування будуть передані в прокуратуру", - сказав Марченко.